Over Vinylwoodleggen van de vloer

Laat het over aan de specialist

Wilt u vinyl laten leggen in regio Eindhoven? Een vloer uitkiezen kan heel leuk zijn, maar deze moet dan wel u aan al uw eisen voldoen. We beginnen bij de ondervloer. Klinkt gek, maar daar ligt de basis voor een juiste, en mooie en strakke afwerking van een pvc vloer. Lees snel verder om erachter te komen waar u rekening mee moet houden.

Vinyl leggen voor een prachtige look
Het is belangrijk dat vinyl vlak, drukvast en droog is. In de praktijk komt het er in de meeste gevallen op neer dat de ondervloer geëgaliseerd moet worden. Egaliseren is het aanbrengen van een dun laagje zelf uitvloeiende cementgebonden of kalkgebonden massa. In de meeste gevallen zo’n 3 mm dik. Deze zorgt ervoor dat kleine oneffenheden zoals kuiltjes en hobbels verdwijnen. Het is essentieel voor de hechting van lijm om deze laag niet te vergeten.

Na het leggen van het vinyl is het meteen klaar voor gebruik
Bij het egaliseren van een ruimte moet rekening gehouden worden met toegankelijkheid, droogtijd, temperatuur en ventilatie. Het uitvoeren hiervan kan het beste door vakbekwame mensen gedaan worden, in verband met garanties op een goede afwerking. Wij egaliseren zelf onze te leggen ondervloer en keuren de bestaande ondervloer goed voordat we beginnen met het leggen van de vloer. Vinylplanken worden helemaal verlijmd en worden plank voor plank in het lijmbed gedrukt. Na het leggen van het vinyl is het in de meeste gevallen direct klaar voor gebruik.

Neem contact met ons op
U schakelt ons in voor zowel visgraat vloeren als licht eiken vloeren en tegelvloeren. Indien gewenst werken we uw vloer ook netjes af met plinten. Mocht u vragen hebben over onze werkwijze tijden het leggen van uw vinyl vloeren, dan kunt u natuurlijk contact met ons opnemen. Wij zijn telefonisch te bereiken via +31(0)40 2489499 en per e-mail via info@vinylwood.nl. U kunt natuurlijk ook alvast een kijkje nemen in ons portfolio.

Hoe gaan wij te werk

Egaliseren is het aanbrengen van een dun laagje zelfuitvloeiende cementgebonden of kalkgebonden massa. In de meeste gevallen zo’n 3 mm dik. Deze zorgt ervoor dat kleine oneffenheden zoals kuiltjes en hobbels verdwijnen. Het is essentieel voor de hechting van lijm om deze laag niet te vergeten. Bij het egaliseren van een ruimte moet rekening gehouden worden met toegankelijkheid.droogtijd, temperatuur, ventilatie, etc. Het uitvoeren hiervan kan het beste door vakbekwame mensen gedaan worden, in verband met garanties op afwerking en de te leggen vloer.

Na het egaliseren van de vloer kan begonnen worden met het verlijmen en leggen van de pvc-vloer. Deze, bijvoorbeeld vinylplanken, worden helemaal verlijmd en worden in het werk plank voor plank in het lijmbed gedrukt. Als de ruimte gelegd is, is deze in de meeste gevallen direct klaar voor gebruik. Ook hierbij kunt u het beste de vakbekwame mensen het werk laten verrichten, in verband met garanties op afwerking en de te leggen vloer.
Nadat de gehele vloer gelegd is kan er nog gekozen worden om de vloer te voorzien van plinten. Voor een perfecte randafwerking van de vloer kan (als er nog geen plinten aanwezig zijn) dit alsnog door Vinylwood verzorgt worden.

Even geen plek voor uw meubelen?

tent opslag vinylwoodAls extra service biedt Vinylwood de mogelijkheid een stevige opslagtent op uw locatie te plaatsen. Zo kunt u uw meubels veilig en droog uit de woning verplaatsen, zodat we probleemloos uw ruimte van pvc kunnen voorzien. Zo nodig assisteren wij u hiermee en hoeft u niets zelf te doen. Wel moet u natuurlijk beschikken over bijvoorbeeld een tuin van minimaal 4,5 x 4,5 vierkante meter. Heeft u hierover vragen? We beantwoorden ze graag.